Nem is olyan túl rég, február elején számoltunk be arról az örömteli hírről, miszerint a TV2 csoporthoz tartozó Spíler TV a MotoGP küzdelmei mellett műsorra tűzi a salakmotoros egyéni világbajnokság valamint csapat-világbajnokság versenyeit is.
Élőben láthatjuk Hancockékat a Spíler TV MotorsportHD-n! 
A férfias szórakozást kínáló csatorna az idény elején rendesen bevásárolt a motorsportokból, hiszen a MotoGP és a két salakmotor széria mellett megvásárolta a Superbike világbajnokságot, az ausztrál túraautó szériát, a Supercars-t valamint a ralikrossz-világbajnokság közvetítési jogait. Mindemelett hazánkban egyedülállóként közvetíti az angol labdarúgást, a Premier League-t valamint az amerikai profi jégkorong ligát, az NHL-t.

Ezek után jogosan merült fel a kérdés mindenkiben, mégis hogyan lehet mindezt egy csatornára sűríteni főleg annak tudatában, hogy a salakmotor versenyek valamint az angol foci is szombat esténként van. A válasz rém egyszerű, SEHOGY. Szerencsére erre a Spíler TV vezetősége is rájött, így a napokban egy hivatalos sajtóttájékoztató keretein belül jelentették be a nagy hírt, külön csatornát indítanak a motorsportoknak.

A csatorna új adója beharangozójában Spíler TV MotorsportHD nevet kapta, s mely cikkben fény derül a titokra, háttérinformációkra. E cikkben szerepel az a mondat, amely számunkra a legfontosabb, s amely változtatás nélkül így hangzik:

A két kerék szerelmeseinek a SpílerTV MotorsportHD élőben elhozza a salakmotor-világbajnokságot és -világkupát is.

Végre megtört a jég! Hazai sportcsatorna a SportTV révén legutóbb 2015-ben közvetítette Grand Prix fordulóit és a világkupa eseményeit, ám sajnos jónéhányszor másnap, felvételről lehetett megtekinteni az előző esti versenyeket. Úgy látszik a Spíler TV célja ennek kiküszöbölése, s reméljük tervük valóra is válik. 

A beharangozó cikkben többnyire más sportágakról van szó illetve arról, hogy egy válogatott szakkommentátori gárda felel majd a közvetítésekért. A Talmácsi Gábor - Mezei Dániel kettős a MotoGP küzdelmeit, Czollner Gyula és Szabó Róbert a ralikrossz futamait fogja közvetíteni. A salakmotoros közvetítésekről egyelőre több szó nem esik a fentebb kiemelt mondaton kívül, ám annyi bizonyos az idei GP széria április 29-én a hazánkhoz legközelebbi helyszínen, a szlovéniai Krskoban veszi kezdetét. 


Megosztás:

Péter Szilágyi

Hozzászólás írása: