Debrecen helyett Nagyhalász, áll a Hajdú-Bihari Napló mai számában, mely szerint a szabolcsi település rendezheti az egyéni Európa-bajnokság selejtezőjét, 2017 május elsején. 


A Nemzetközi Motorsport Szövetség pályázatát ugyan a cívisvárosi klub nyerte a közelmúltban, ám egyelőre úgy tűnik mégsem Debrecen adhat otthont a kontinensviadalnak. A miértekről a Hajdú-Bihari Napló kérdezte a honi salakos szakág vezetőjét, Jacsó Tibort, aki egy hosszú interjúban válaszolt a felmerülő kérdésekre. Ebből kiderül, hogy licitálást tartottak a verseny megrendezéséért, s mint fogalmaz a nagyhalászi klub magasabb összeget jelölt meg, így ő lehet az EB házigazdája, amennyiben februárig teljesíti azon feltételeket, amelyeket a szakág elvár tőle. 

Az üggyel kapcsolatosan természetesen megkérdezték a debreceni klub első emberét, Id. Tabaka Józsefet is. A klubelnök elismerte, hogy nagyon szerették volna megrendezni az összecsapást, ám ha már így alakult a felelőtlen licitálás helyett, az összeget az utánpótlás nevelésre fordítanák. Hozzátette azt is, hogy így sem maradnak verseny nélkül a cívisvárosiak, hiszen előreláthatólag öt megmérettetést rendeznének az idei évben a Gázvezeték utcán. Ebből kettő illetve három időpontját már ismerjük is, hiszen az újonnan létrehozottt Barátság Kupa első versenyhétvégéje május 27-én és 28-án lesz megrendezve, s vélhetően a tradicionális augusztus 20-ai Debrecen Nagydíj sem marad el. 



Megosztás:

Péter Szilágyi

Hozzászólás írása: