Az idei év egyik legrangosabb összecsapását, az egyéni Európa-bajnoki elődöntőt rendezik május elsején a Nagyhalász Speedway Ringen. A világsztárokkal tűzdelt mezőnyben tíz nemzet képviselteti magát, melyben a hazai részről Magosi Norbertnek és Tabaka Józsefnek szurkolhatunk.
Kiélezett küzdelemre van kilátás Nagyhalászban. Fotó: Szilágyi Péter
Tíz nemzet; Lengyelország, Dánia, Finnország, Svédország, Ukrajna, Bulgária, Németország, Szlovákia, Csehország és Magyarország vaspapucsosai küzdenek meg május elsején 14 órától a Nagyhalász Speedway Ringen megrendezendő egyéni Európa-bajnoki elődöntőn. Mint arról már korábban beszámoltunk hazánkat a bajnoki nyitány első két helyezettje, Magosi Norbert és Tabaka József fogja képviselni. 

Lengyelországból igazi világsztárok érkeznek a korábban a világbajnokságot is megjárt Janusz Kolodziej valamint két feltörekvő tehetség Przemyslaw Pawlicki és Pawel Przedpelski személyében. Dániából sem rutintalan pilóták érkeznek, s a korábbi junior világbajnoki bronzérmes Mikkel Bech Jensen mellett Ramsus Jensent és Patrick Hougaardot láthatjuk Nagyhalászban. Hazánkba látogat az ukránok extraligás menője, Andrij Karpov valamint a száguldó cseh, Josef Franc is. 

A viadal hivatalos edzését április 30-án vasárnap 10:30-tól rendezik, melyre a belépés díjtalan. A május elsején 14 órakkor megrendezendő kontinensviadalra a belépőjegyek 3000 forintba kerülnek, míg 14 év alatt a belépés ingyenes. 

A viadal hivatalos plakátja. Katt. a képre a nagyításért.
A hivatalos startlista:
1. Milen Manev (Bulgária)
2. Janusz Kołodziej (Lengyelország)
3. Magosi Norbert (Magyarország)
4. Patrik Búri (Szlovákia)
5. Rasmus Jensen (Dánia)
6. Andrij Karpov (Ukrajna)
7. Patrick Hougaard (Dánia)
8. Valentin Grobauer (Németország)
9. Mikkel Bech Jensen (Dánia)
10. Pontus Aspgren (Svédország)
11. Tabaka József (Magyarország)
12. Hristo Hristov (Bulgária)
13. Przemysław Pawlicki (Lengyelország)
14. Josef Franc (Csehország)
15. Tero Aarnio (Finnország)
16. Pawel Przedpelski (Lengyelország)
-----------
17. Kovács Roland (Magyarország)
18. Fekete Sándor (Magyarország)



Megosztás:

Péter Szilágyi

Hozzászólás írása: