Bő egy hét múlva, április első hétvégéjén három helyszínen, Horvátországban, Szlovéniában valamint Szlovákiában bizonyíthatnak salakszóróink, akiknek így hivatalosan, verseny körülmények között is elkezdődik a 2017-es évad.
Kovács Roland és Magosi Norbert szombaton Goricanban, vasárnap Krsko-ban gördül a salakra. Fotó: Photospeed
A Gyulai Speedway Club képviseletében Szilágyi Sándor valamint dr. Senyei György még karácsony előtt Goricanba utazott, ahol az Adria Liga esetleges folyatásáról tárgyaltak a horvát valamint a szlovén salakmotorozás képviselőivel. Mint ismeretes az elmúlt szezonban a gyulai klub csatlakozott a szériához, melynek keretein belül júliusban horvát-szlovén-magyar egyéni bajnoki fordulót láthatott a publikum. Októberben az Adria Liga páros bajnokságának záró fordulóját rendezték volna, ám az időjárás sajnálatos módon ezt meghiúsította. A fürdővárosi klubvezetés idén is szivesen csatlakozott volna az egyéni, horvát-szlovén közös bajnoki szériához, amely négy fordulóban lett volna megrendezve, ám egyéb okok miatt nem született megállapodás, így idén nem indul el a széria. Ennek ellenére mind Horvátországnak, mind Szlovéniának rendeznie kell egyéni bajnokságot, s mivel mindkét ország versenyzőhiányban szenved, így ezen viadalok remek bizonyítási lehetőséget biztosítanak hazánk fiainak.

Április 1-jén, szombaton 16 órától Goricanban rendezik a nemzetközi, egyéni, horvát bajnokságot, amelyen hazánkat Magosi Norbert, Kovács Roland valamit Fazekas Dennis fogja képviselni. Az összecsapást 16 órától rendezik, míg a viadal hivatalos edzése 14 órától lesz lebonyolítva. A horvát bajnokság versenyző és pálya híján vélhetően egy fordulós lesz, így a verseny győztese egyben 2017 horvát bajnoka is lesz.

Másnap, április 2-án, vasárnap a Magosi - Kovács - Fazekas trió Szlovénia felé, egészen pontosan Krsko felé veszi az irányt, ahol a nemzetközi, egyéni, szlovén bajnokság nyitófordulóját rendezik. A viadal a krskoi klub facebook eseménye szerint 15 órától veszi kezdetét, amelyen vélhetően a szlovének legnagyobb ásza, a Grand Prix-ben is vitézkedő, Matej Zagar is startszalag mögé áll. Déli szomszédaink bajnoksága idén három fordulóból fog állni, így a krskoi összecsapást követően Lendván és Ljubljanában is rendeznek majd egy-egy fordulót.
Tabaka József Zarnovicán ülhet motorra. Fotó: Martin Mesiarik
Április másodikán nem csak Magosi Norbert, Kovács Roland és Fazekas Dennis ül majd motorra, hanem a debreceni közönségkedvenc, Tabaka József is, aki mint arról korábban beszámoltunk a nemzetközi, egyéni, szlovák bajnoki címért száll harcba. A zarnovicai megmérettetés 15 órától veszi kezdetét, s a világbajnokságba viszakerülő Martin Vaculik is részt vesz rajta.

A friss információkért köszönet Szilágyi Sándornak a Gyulai Speedway Club elnökének. 
Megosztás:

Péter Szilágyi

Hozzászólás írása: