Az elmúlt hétvégén két helyszínen, hazánk két legújább pályáján, a Pest megyei Vasadon valamint a szabolcs megyei kisvárosban, Nagyhalászban is tréninget tartottak. Az edzéseket szombaton valamint vasárnap tartották, változékony időjárási körülmények között, jónéhány salakszóró részvételével.
Mészáros László és Mészáros Attila akcióban Vasadon. Fotó: Szabó Szilvia
Szombaton a kissé esős időjárás sem zavarta azon vaspapucsosokat, akik motorra ültek hazánk legújabb salakoválján, a Pest megyei Vasadon. Akinek esetleg nem ugrana be először mégis merre található az új salakpálya, az Monor környékén keresse a térképen. Földrajzilag remek helyen van, hiszen Budapest központjától mindössze 40km-re, míg a Liszt Ferenc Repülőtértől szűk 25km-re található. Az objektumot nem olyan túl rég kezték építeni, s az elmúlt évben Mészáros László vezetésével már több salakmotoros edzést tartottak rajta. A pálya folyamatosan fejlődik, ennek ékes bizonyítékai azon fotók, amelyek a szombati edzésről készültek, hiszen tisztán kivehető rajtuk az ovál köré hordott földkupacok, amelyek a jövőben a nézőtér alapjai lehetnek. A tréningen Mészáros László mellett Mészáros Attila, Szabó Tibor, Kovács Imre valamint Szabó Tibi vettek részt.


Vasárnap az elmúlt hétvégéhez hasonlóan ismét motorzajtól volt hangos a Nagyhalász Speedway Ring, ahol ezúttal Kovács Roland mellett Vida Péter, Szabó Tibor, Hajzer Ferenc valamint Szabó István is motorra ült. A Kovács - Vida kettős még startszalag mögé is állt néhány futam erejéig.  A szabolcsi pálya folyamatosan fejlődik, s az elmúlt héthez képest is látványos fejlesztéseken esett át. Ezúttal a pálya szegélye kapott egy látványos narancssárga, fekete festést. A Nagyhalász Speedway Ring ez elmúlt években megtartott magyar bajnoki viadalok mellett idén először rendezhet világversenyt, hiszen május elsején 14 órától az egyéni Európa-bajnokság elődöntőjét bonyolítják le a Nyíregyházától 25km-re található településen. 
Kovács Roland és Vida Péter a nagyhalászi startszalag mögött, ám az újdonsült tribün előtt. Fotó: Szabó Szilvia
Megosztás:

Péter Szilágyi

Hozzászólás írása: