Még december elején számoltunk be arról a hírről, hogy a Debrecen Speedway SE csatlakozott egy öt nemzetet felvonulatató egyéni és csapatbajnoki szériához, melynek elsődleges célja az utánpótlás nevelés és a kevesebb versenylehetőséget kapó salakszórók versenyeztetése, s amelyet Speedway Frienship Cup-nak, azaz Salakmotoros Barátság Kupának neveztek el. E bajnokság versenynaptárában történt most egy kisebb változás, hiszen hivatalossá vált a lengyel forduló időpontja.
A Barátság Kupa elnevezésű széria új logót is kapott, amely a bal felső sarokban látható. Fotó: Wojta Zavrel, Wojta-Foto.cz
A bajnokságban öt ország Lengyelország, Ukrajna, Szlovákia, Csehország valamint Magyarország egyesületei és versenyzői állnak majd starthoz. A széria egy fordulója egyedülálló módon egy versenyhétvégén lesz megrendezve, így két nap alatt két összecsapást is láthat a kilátogató publikum. Szombaton az öt egyesületes, négy fős csapatverseny kerülne lebonyolításra, míg vasárnap a jól megszokott, tizenhat fős egyéni szisztéma szerint csapnának össze a vaspapucsosok.

A téli, tervezett versenynaptárban egy kérdőjel volt, mégpedig az újra salakmotor versenyeket rendező Świętochłowice város fordulójának időpontja, ám a klub a napokban hivatalos weboldalán és hivatalos facebook oldalán is közzétette a végső dátumot. Ennek értelmében a Debrecenben megrendezendő május 27-ei és 28-ai nyitófordulót követően látogat a mezőny a lengyel városba, ahol június 3-án valamint június 4-én rendezik a viadalokat.

A versenynaptár további fordulóinak dátuma nem változott, s vélhetően nem is fog, így a május végi debreceni nyitányt követően Świętochłowice, Rovnó és Pardubice után szeptember első hétvégéjén Zarnovicában zárul a széria.

A Barátság Kupa 2017-es versenynaptára:
1. 2017 május 27-28. - Debrecen (Magyarország)
2. 2017. június 3-4. - Świętochłowice (Lengyelország)
3. 2017. június 10-11. Rovnó (Ukrajna)
4. 2017. július 30-31. Pardubice (Csehország)
5. 2017. szeptember 2-3. Zarnovica (Szlovákia)

Megosztás:

Péter Szilágyi

Hozzászólás írása: