Április első hétvégéjén elstartol a szezon északi szomszédainknál, hiszen Zarnovicán rendezik a nemzetközi egyéni szlovák bajnokságot. Az összecsapás tétje nem más, mint a bajnoki cím eldöntése, melynek egyik legnagyobb favoritja, az idén újra a Grand Prix-ban vitézkedő, Martin Vaculik. A tizenhat fős mezőnyban hazánkat egyedüliként a Debrecen Speedway SE kiválósága, Tabaka József képviseli.


Kilenc nemzet tizenhat salakszórója április másodikán küzd meg a nemzetközi, egyéni, szlovák bajnoki címért Zarnovicán. A hazaiak hat versenyzőt indítanak, köztük legjobbjukat az idén újra GP-s, Martin Vaculikot. Vaculik mellett Patrik Búrinak, Jan Mihaliknak, Michal Tomkanak, Jakub Valkovicnak valamint David Pacalajnak tapsolhat a zarnovicai publikum.

A cseheket három fő fogja képviselni: Matej Kus, Martin Malek valamint Martin Gavenda személyében. A hazánkban is rengetegszer motorozó Kus már túl van idei első versenyén, melyet az olaszországi Lonigoban rendeztek, s mely olyannyira jól sikerült számára, hogy a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.
A verseny hivatalos plakátja. 
Oroszországból, Lengyelországból, Lettországból, Bulgáriából, Ausztriából és Ukrajnából egy-egy fő érkezik, csak úgy mint Magyarországról ezúttal Tabaka József személyében. A debreceni salakszóró nemrég szerződést kötött a 32 év után ismét a cseh Extraligában szereplő SC Zarnovica együttesével, így egy remek teljesítmény jó ajánlólevél lehet számára és klubja számára az április 30-án Pardubicében elkezdődő cseh csapatbajnokságra.

A szlovák bajnoki hivatalos startlistája:
Martin Vaculik (Szlovákia)
Patrik Búri (Szlovákia)
Michal Tomka (Szlovákia)
Ján Mihalik (Szlovákia)
Jakub Valkovic (Szlovákia)
David Pacalaj (Szlovákia)
Matej Kus (Csehország)
Martin Malek (Csehország)
Martin Gavenda (Csehország)
Roman Lachbaum (Oroszország)
Tabaka József (Magyarország) 
Stanislav Burza (Lengyelország)
Jevgenyij Kostygov (Lettország)
Milen Manev (Bulgária)
Marko Leviszin (Ukrajna)
Fritz Wallner (Ausztria)
Megosztás:

Péter Szilágyi

Hozzászólás írása: